نام محصول
نام انگلیسی : Perforated Cable Tray
کد محصول :
سینی کابل مشبک Perforated Cable Tray
سینی کابل مشبک یکی دیگر از اشکال این تجهیز بوده که جهت مدیریت، انتقال و آرایش کابل ها از آن استفاده می گردد. در سطح سینی ها توسط دستگاه پانچ cnc حفره هایی در راستای معمولا موازی ایجاد شده که باعث می گردد این تجهیز به صورت مشبک رویت گردد.
دلایل اصلی شبکه بندی در سطح سینی ها به علت :
- تبادل حرارتی مناسب کابل ها با فضای بیرون و جلوگیری از گرم شدن آنها بیش از حد مجاز
- آرایش منظم و بستن کابل ها بر روی پانچ ها جهت ایجاد شانه بندی مناسب
- دسترسی مناسب به کابل ها پس از نصب و راه اندازی آنها
- فرم دهی و شکل دهی مناسب سینی ها
این گروه صنعتی با در اختیار داشتن دستگاه CNC اتوماتیک پانچ این قابلیت را دارد که شبکه بندی پانچ سینی ها را در اشکال متنوعی تولید نماید. اشکال متنوع ضمن برقراری امکان تبادل حرارتی مناسب ترفضای زیباتری را نیز به محیط های صنعتی و ساختمانی ارائه می کند.
سینی کابل پانچ موازی و پانچ متقاطع
در اکثر پروژه ها به دلیل عدم اطلاع از شبکه بندی مناسب، تنها از پانچ موازی جهت سینی ها استفاده می نمایند. یکی دیگر از انواع پانچی که در صورت وضعیت وزارت نیرو همیشه به آن اشاره شده است، پانچ متقاطع می باشد. بدین معنی که پس از به طور مثال سه ردیف پانچ عمودی به موازات لبه های سینی، یک ردیف پانچ افقی زده می شود و این کار در سطح کل شاخه سینی اجرا می گردد.
این کار هم سطح سینی ها را زیباتر میکند و هم امکان بستن بهتر بست کمربندی را می دهد و این کار با نوشتن تنها یک برنامه برای دستگاه CNC پانچ امکان پذیر می باشد.
زیباتر شدن سینی کابل با دیگر اشکال پانچ
در کنار پانچ موازی و پانچ متقاطع، از پانچ V وی شکل نیز در بسیاری از پروژه های سینی کابل مشبک استفاده می گردد، بدین صورت که ردیف اول را به موازات لبه ها اجرا کرده و ردیف دوم را از یک پانچ عقب تر شروع می کنیم، پانچ ردیف سوم مجددا به ابتدای لبه شاخه برگشته و مانند ردیف اول سوراخ می گردد.
این ردیف ها در کل عرض شاخه اجرا شده و ماحصل کار و شکلی که می بینیم به صورت وی V شکل نمایان می گردد.
سینی های سبدی شکل یا سبد کابل
سینی های سبدی از اقسام دیگر سینی های مشبک بوده که شکل عمومی آنها شبیه به سبد می باشد. این تجهیز از دو قسمت اصلی که تار و پود نام دارد، تشکیل شده است که تارها در طول شاخه قرار گرفته و پودها در عرض آن قرار میگیرد. معمولا ضخامت تار بیشتر از پود بوده زیرا بیشترین بار کابل را تحمل خواهند کرد.
سینی کابل مشبک چه خصوصیاتی دارد؟
در میان تمامی تجهیزاتی که برای سیم کشی ساختمان ها و کارخانه ها استفاده می شوند، سینی های کابل بسیار مهم هستند. این سینی ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر یک برای محیط خاصی کاربرد دارد. سینی کابل مشبک توسط شرکت های مختلف تولید شده و به بازار عرضه می گردند.
سینی کابل مشبک را با نام سینی های شیاردار و پانچ شده نیز می شناسند. این دسته از سینی ها برای محیط هایی مناسب هستند که در آنها حرارت متوسط تولید می شود. تمامی کارخانه ها و ساختمان های اداری، که سیم کشی های بسیاری دارند، همیشه آشفته هستند.
از این رو مهندسان برای این که به سیم ها و کابل های برق نظم خاصی ببخشند، از سینی کابل یا نردبان کابل استفاده می کنند. این دسته از سینی ها و نردبان ها خود در ابعاد و طول های مختلف طراحی و تولید می شوند. اما به طور متوسط طول سینی کابل مشبک را می توانیم بین ۱۵۰ تا ۳۶۰ سانتی متر در بازار بیابیم.
دلیل انتخاب سینی کابل مشبک برای محیط های خاص چیست؟
یکی از مهمترین دلایلی که منجر می شود تا این دسته از سینی بیشتر برای نگهداری کابل ها و سیم ها استفاده شوند، داشتن تهویه طبیعی است. همانطور که از نام سینی های مشبک مشخص است، حالت توری دارند. که این خود نوعی تهویه طبیعی برای محافظت از سیم ها به شمار می رود.
ویژگی ها و مشخصات کلی سینی های کابل مشبک
سینی های کابل که برای محافظت از کابل ها و سیم کشی های برق استفاده می شوند، معمولا از فولاد گالوانیزه تولید شده، که این گالوانیزه ها خود به دو دسته گالوانیزه سرد و گالوانیزه گرم تقسیم می گردند. نوع دیگری از سینی های کابل نیز وجود دارند، که به سینی های توری معروف هستند.
سینی های توری به سینی کابل گالوانیزه ای بسیار شباهت دارد. اما محل استفاده از آنها متفاوت است. پیش از این که بخواهید اقدام به خرید سینی کابل مشبک نمایید، لازم است حتما با مشاوران و نمایندگی های فروش این محصولات مشورت نمایید.
زیرا هر یک از سینی های کابل، مخصوص محل خاصی هستند. از این رو لازم است ابتدا بدانید برای چه محیطی نیاز به سینی کابل مشبک دارید، تا پس از آن، با مشورت اقدام به خرید این محصول نمایید. سینی های کابل برخی درب دار هستند و برخی دیگر معمولی.
که هر یک از این سینی ها مناسب برای فضاهای متفاوتی هستند. سینی کابل مشبک نیز کارایی های منحصر به فرد خود را دارند. به همین دلیل باید ابتدا محل مورد نظر را انتخاب نمود، سپس سینی را خریداری کرد.
اتصالات مناسب برای سینی های کابل
تمامی سینی هایی که برای محافظت از کابل های برق استفاده می شوند، از اتصالات خاصی برخوردار می باشند. زیرا نیاز داریم که سینی را با استفاده از این اتصالات، بر روی دیوار و سقف متصل کنیم. سینی کابل مشبک که بیشتر با ضخامت های ۱، ۱.۲۵، و ۱.۵ تولید میشوند، نیاز به اتصالات خاصی دارند.
از جمله مهمترین این اتصالات باید به زانوی سینی کابل، چهار راهی سینی کابل، سه راهی سینی کابل و درپوش های سینی کابل اشاره کنیم. سینی های کابل مشبک، دارای تنوع عرضی بسیار زیادی هستند. این سینی ها معمولا در عرض های بین ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰، ۲۵۰، ۳۰۰، ۴۰۰، ۵۰۰ و ۶۰۰ میلیمتر تولید می شوند.
هر یک از عرض های تولید شده از سینی های کابل، دارای متعلقات، فیتینگها و نگهدارنده های خاص خود هستند. از این رو لازم است در زمان خرید سینی کابل مشبک، متعلقات آنها را نیز به تناسب انتخاب کرد. همه سینی های کابل در طول استاندارد ۲ متری تولید و به بازار عرضه می شوند.
معمولا پس از آن که عملیات کابل کشی سیم های برق انجام می شود، بر روی سینی کابل مشبک از درپوش های مخصوص استفاده می کنند. با این کار به سیم ها و کابل ها کمک می کنند تا از هرگونه ضربات احتمالی به آنها جلوگیری شود. علاوه بر آن نیز با جلوگیری کردن از قرار گرفتن اجسام بر روی کابل ها، به راحتی می توان از سیم ها و کابل ها محافظت نمود.