نام محصول

نام انگلیسی : Standard cable tray

کد محصول :

سینی کابل استاندارد Standard cable tray

 

 سینی کابل استاندارد چیست؟

 

سینی کابل استاندارد سینی کابلی است که تمام نیاز صنایع و تاسیسات ساختمانی را مبنی بر جابجایی و ایجاد مسیر امن برای عبور کابل ها و سیم های برق موجود در تاسیسات برقی ساختمان ها برطرف کند. به طور کلی این دسته از تجهیزات صنعتی و ساختمانی وظیفه دارند از کابل ها و سیم های تاسیسات برقی ساختمان ها محافظت و مراقبت کنند.

این سینی کابل ها قادر هستند علاوه بر استفاده در محیط های سرپوشیده، در محیط های روباز نیز مورد استفاده قرار گیرند. هدف از تولید و ساخت سینی کابل استاندارد ایجاد یک شرایط امن در خط مسیر انتقال کابل ها می باشد. همان طور که می دانید کابل ها و بطور کلی هادی های الکتریکی که وظیفه ی هدایت جریانات الکتریسیته را بر عهده دارند بشدت تحت تأثیر عوامل محیطی قرار می‌گیرند و هرگونه تنش می تواند منجر به آسیب این کابل ها شود.

بنابراین باید تا حد امکان با استفاده از یکسری قطعات کاربردی مانند سینی کابل استاندارد ضریب ریسک را به مراتب کاهش دهیم. در ادامه به طور مفصل با ویژگی های ساختاری این تجهیزات ارزشمند آشنا خواهیم شد.

ویژگی های سینی کابل استاندارد

به طور کلی برای تولید و استفاده از سینی کابل ها، استانداردهای گوناگونی وجود دارد. هر یک از این استاندارد ها به منظور خاصی تعریف شده و رعایت آن ها سبب می شود که سینی کابلی با کیفیت و مقاوم تولید شده و مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی یک سینی کابل مناسب دارای ویژگی های زیاد است:

حفره های منظم

عمدتا یک سینی کابل مناسب، از حفره های متعدد و منظمی تشکیل شده است تا به واسطه آن ها جریان هوا به خوبی در اطراف سیم ها و کابل های برقی جریان پیدا کرده و از افزایش ناگهانی دمای آن ها جلوگیری کند. عموماً این نوع ویژگی را ساختار مشبک می گویند که در سرتاسر صفحات سینی کابل استاندارد وجود دارد.

نحوه ی ایجاد آن چندان فرآیند مشکلی نیست زیرا قبل از آنکه صفحات استیل به شکل سینی قالب گیری شوند در یک مرحله ی جداگانه توسط ماشین آلات cnc پانچ می شوند. اما نکته ای که در مورد سینی کابل مشبک وجود دارد این است که ساختار سوراخ دار تنها روی بدنه ی سینی کابل انجام می شود و هیچ ارتباطی به درپوش های فلزی سینی ندارد.

درواقع نمی توان درپوش ها یا کاورهای آن ها را به حالت مشبک ساخت. زیرا اگر مسیر انتقال کابل در محیط باز باشد این احتمال وجود دارد که سیالات آبی ناشی از بارندگی به سطح سینی نفوذ کنند و موجب صدمه یا فرسایش کابل ها شوند. بنابراین بهتر است ساختار رویه ی سینی کابل استاندارد را با استفاده از کاورها و صفحات یکپارچه فلزی پوشش دهی کنیم.

ابعاد و اندازه های مناسب

همانطور که میدانید در تاسیسات برقی ساختمان ها و صنایع، حجم سیم ها و کابل های عبوری با یکدیگر تفاوت می کند. به همین دلیل عمدتا برای سینی برق ها عمدتا ابعاد و اندازه های گوناگونی در نظر گرفته می شود تا به این واسطه از آسیب رسیدن به آن ها و نیز آسیب رسیدن به سینی کابل جلوگیری شود.

ابعاد کابل می تواند به صورت ۲×۲ اینچ، تا حتی ۲۰×۶ اینچ نیز باشد. تعداد کابل هایی که در این سری از ابعاد جای می گیرند به سایز آن ها بستگی دارد. به عنوان مثال شما می توانید تعداد ۵۷ کابل سایز ۰.۲۱ اینچی یا تعداد ۷۴ کابل ۰.۱۸ اینچی را روی سینی کابل استاندارد ۲×۲ جای دهید.

در مورد سایز بزرگ آن این امکان وجود دارد که تعداد ۱۷۳۲ کابل ۰.۲۱ اینچی یا تعداد ۲۲۲۷ کابل ۰.۱۸ اینچی را بر روی سینی ۲۰×۶ قرار دهید. گستردگی ابعادی بسیار زیادی برای سینی های کابل وجود دارد بطوریکه می توانند پاسخگوی حجم وسیعی از کابل های برق باشند.

متریال مناسب

از رایج ترین مواد و متریالی که برای ساخت سینی کابل استاندارد استفاده می شود صفحات فولادی گالوانیزه و یا استنلس استیل می باشد. بنا به نتایج تجربی، عناصر استیل بیشترین مقاومت را در برابر عوامل محیطی مخرب دارند حال آنکه مزیت گالوانیزه بودن سینی کابل استاندارد نیز استحکام آن ها را در برابر رطوبت چندین برابر کرده است.

البته سینی کابل pvc نیز برای استفاده در محیط های تجاری و بدون تنش در حال ساخت هستند که هر کدام با توجه به سایزی که دارند در نقاط خاصی از سازه نصب می شوند.

ضخامت مناسب

عمدتا ضخامت در کنار متریال مناسب، سبب می شود که سینی کابل و اتصالات آن بتوان وزن بیشتری از کابل ها و سیم های موجود در تاسیسات برقی را ساپورت کند. به این ترتیب بر طبق استاندارد های تعریف شده، برای هر اندازه وزنی که روی سینی کابل قرار میگیرد، ضخامت معینی وجود دارد.

طبیعتا هر چقدر سینی کابل استاندارد دارای ضخامت بیشتری باشد به همان نسبت دارای وزن بالاتری نیز هستند اما آنچه که اهمیت دارد این است که این تجهیزات بتوانند نیروهای فزاینده ی ناشی از وزن کابل ها را تحمل کنند و دچار شکست یا انحراف ساختاری نشوند. اینکه از چه ضخامت هایی برای ساخت سینی کابل استاندارد استفاده می کنند بستگی به نوع کاربری آن ها دارد. لذا در ادامه به صورت کمی ضخامت های متنوع این قطعات را مورد ارزیابی قرار می دهیم.

انتخاب ضخامت استاندارد و لبه سینی کابل گالوانیزه

ضخامت و لبه سینی کابل در طراحی و سفارش گذاری این محصول مهم می باشد. جهت عبور کابلهای روشنایی و کنترل که عمدتا در اثر عبور جریان الکتریسیته گرمای زیادی تولید نمی کنند، می توان از سینی های برق استفاده نمود. در این مطلب سعی میکنیم تا شما را با نحوه انتخاب ضخامت و لبه سینی های کابل آشنا نماییم.

سینی کابل به صورت مشبک (پانچ شده)  و غیر مشبک ( داکت و ترانکینگ ) و بر اساس ضوابط و استانداردهای ملی و بین المللی ساخته می شوند ، به طوریکه کمترین مقدارضایعات ورق آهن و بیشترین استحکام و تحمل باردرطراحی آن لحاظ می گردد.

ورق مورد استفاده در تولید سینی ها می تواند به صورت گالوانیزه سرد ( ورق قبل از عملیات برش سینی و خمکاری آن به صورت گالوانیزه می باشد و در کارخانه تولید ورق گالوانیزه ساخته شده است ) و یا گالوانیزه گرم عمقی  (از ورق روغنی و یا سیاه استفاده شده که پس از برش، خمکاری و سایر عملیات مورد نیاز در تولید سینی آبکاری گرم می گردد) باشد.

جهت انتخاب ارتفاع لبه ها می بایست قطر کابلهای درون سینی و تعداد آنها را در نظر گرفت و از روی هم انداختن بیش از اندازه کابلها نیز جلوگیری کرد ، زیرا در صورت نیاز به تعویض کابلها ، دچار مشکلات اساسی در طول مسیر خواهیم شد. همچنین در صورت قرارگرفتن کابلها بیش از اندازه برروی یکدیگر به راحتی خنک نخواهند شد.

ضخامت و عرض معمول سینی های برق

سینی های کابل به طور معمول با پهنای ۵۰, ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰، ۲۵۰، ۳۰۰، ۴۰۰، ۵۰۰، ۶۰۰، ۷۰۰، ۸۰۰ میلی متر ساخته می شوند و می بایست متناسب با عرض سینی از ساپورت و متعلقات ( نگهدارنده سینی کابل) به جهت نگهداری آن استفاده شود.

سینی کابل بر اساس مقاومت مورد نیاز از ورق های با ضخامت کمتر از یک میلیمتر ، ۱، ۱.۲۵، ۱.۵، ۱.۷۵، ۲ ، ۲.۲۵ میلی متر و طول ۲ و ۳ متری ساخته می شود.

شایان ذکر است ضخامت های کمتر از یک میلیمتر بیشتر جنبه استفاده های تجاری داشته و عمدتا در مصارف صنعتی با کابلهای تعداد بالا و سنگین از آن استفاده نمیگردد.

سینی کابل به طور متداول دارای لبه هایی به ارتفاع ۴۰ تا ۲۰۰ میلی متر می باشد. به طور معمول برای مصارف صنعتی و تجاری از سینی های برق با لبه ۴ سانتیمتر استفاده می کنند و درصورتی که تعداد کابلها افزوده گردد می توان ارتفاع لبه را تا ۱۰ سانتیمتر افزایش داد ، البته لبه های بیشتر برای مصارف صنعتی عمدتا با تعداد کابل بالا استفاده می گردد.

بررسی تعداد خم ها و میزان مقاومت ایجاد شده توسط آن

تعداد خمهای سینی برق می تواند ۲ ، ۴ و یا ۶ باشد که افزایش تعداد آن باعث افزایش مقاومت و تحمل بار بیشتر می شود

سینی کابل ۲ خم

برای مصارف معمولی و تجاری سبک تا متوسط، عمدتا تعداد خم ها را ۴ خم انتخاب می نمایند.

 سینی کابل ۴ خم

برای مصارف سنگین و صنعتی نیز عمدتا از سینی های برق ۶ خم استفاده می کنند.

سینی کابل ۶ خم

ورق مورد استفاده در تولید سینی ها می تواند به صورت گالوانیزه سرد ( ورق قبل از عملیات برش سینی و خمکاری آن به صورت گالوانیزه می باشد و در کارخانه تولید ورق گالوانیزه ساخته شده است ) و یا گالوانیزه گرم عمقی  (از ورق روغنی و یا سیاه استفاده شده که پس از برش، خمکاری و سایر عملیات مورد نیاز در تولید سینی آبکاری گرم می گردد) باشد.

 

 

 

 

تماس تلفنی